Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" ή αλλιώς "Δημόσια Νοσοκομεία στην Ελλάδα"

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Έτσι συχνά  δηλώνουν την έναρξη τους τα εμπορικά καταστήματα κ.ά επιχειρήσεις αλλά τελικά ίσως κάπως  έτσι να λειτουργούν και κάποια δημόσια νοσοκομεία!
Περί «ανοικτών νοσοκομείων»  μας μίλησε ο υπεύθυνος της βάρδιας ψυχίατρος, ψυχιατρικής κλινικής δημόσιου  νοσοκομείου,  όταν τον ενημερώσαμε σχετικά με το Β.Κ , ο οποίος , δύο φορές  μέσα σε μία ημέρα, την «έκανε με ελαφρά»,  και ξαναγύρισε πίσω, χωρίς κανένας από το προσωπικό  να  το πάρει  χαμπάρι …
 Ο Β.Κ, εισήχθη στο νοσοκομείο προχθές όντας σε υποτροπή  και με έντονο αυτοκτονικό ιδεασμό, (έχοντας ήδη επιχειρήσει στο παρελθόν δύο σοβαρές απόπειρες με απαγχονισμό και ποντικοφάρμακο). Εκεί λοιπόν  που νομίζαμε ότι πλέον ήταν στο  ασφαλές  του νοσοκομείου περιβάλλον, ξαφνικά τον είδαμε μπροστά μας! Έφυγε και γύρισε με την δική μας παρέμβαση και συνοδεία πίσω δύο φορές.
Γιατί;;;  
Σύμφωνα- πάντα - με την εξήγηση του εφημερεύοντος ιατρού, «στο νοσοκομείο μας δεν κάνουμε καθηλώσεις»!!!, ή πιο απλά, σύμφωνα με τη εξήγηση της προϊσταμένης «είχαμε μεγάλο επισκεπτήριο και μπερδευτήκαμε»!
Τελικά μήπως πρόκειται για «καθήλωση» σε μια δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία ,απλά, διαχείρισης ασθενών και μάλιστα ψυχιατρικών ασθενών; Που ενώ νοσούν και ενδεχομένως να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια τους η ζωή, με τεράστια ευκολία μπαινοβγαίνουν από τα «ανοικτού»(?) τύπου νοσοκομεία και δη από τις ψυχιατρικά τους τμήματα.
Ο νοών νοείτω…

www.klimaka.org.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: